5 фрази Хората с увреждания уморен да слушам

Публикувано на 25 January 2019

Как ни за света формите, които избираме да бъдем - и споделяне на завладяващи преживявания могат да създадат рамка за начина, по който се отнасяме един към друг, по-добро. Това е мощен перспектива.

“Това е толкова хубаво да се видим без тръстика си!”

Чувал съм това и преди, и го боли всеки път. Моят тръстика не е нещо, което се случва навсякъде, и ако това допринася за поддържане мен, защо трябва? Дали съм някак си по-малко, отколкото ако аз съм го използвате?

Имам синдром на Ehlers-Danlos , генетични, разстройство през целия съединителна тъкан. За мен, това води до нестабилност, лоша баланса и координацията, както и хронична болка.

Има някои дни, когато се нуждаят или искат да използват моята тръстика. Но тези дни, не по-малко са красиви, и ще се надявам все още сме развълнувани да ме види.

Хората с увреждания са уморени от изслушване на същите обидни microaggressions - ежедневието, често неволни обиди, които идват от липсата на осведоменост около преживяното маргинализирана човек - като тези, отново и отново от трудоспособни хора.

Тези вредни изявления могат да бъдат избегнати, обаче, с малко образование.

Ето защо Даниел Перез - комик, актриса, ампутирани крака, и ползвателите на инвалидни колички - бе поканен да говори около пет фрази тя (както и много други хора с увреждания) са уморени от изслушване в този епизод на “MTV декодирано”.

1. “Как ще направите прави секс?

Това е често срещан въпрос хора с физически увреждания са от приемащото края на. Хората с увреждания дата, имат романтични партньори и правят секс, просто като всички останали. Но трудоспособни хора рядко виждат това е показано на популярната култура и се правят предположения, вместо.

Този въпрос предполага само дееспособно хора могат да бъдат привлекателни или секси, или, че е тъжно, срамно или болезнено за хората с увреждания, за да правят секс. Това не може да бъде далеч от истината.

“Този стереотип има тенденция да се окаже непропорционално въздействие хора с физически увреждания, особено хора, които редовно използват помощни средства за придвижване или инвалидни колички, като мен,” Даниел добавя.

Увреждания хора може и да правят секс, и като всеки друг, подробностите са лични и не е ваша работа.

2. “Не изглеждаш деактивиран”.

Това твърдение е проблематично за няколко различни причини.

Някои хора се опитват да го използват като комплимент, като каза, че всъщност някой не се появи с увреждания е нещо положително. Но това не е комплимент, защото няма абсолютно нищо лошо с търсите - и благополучие - инвалиди. Когато се предложи нещо друго, то може да се чувства така, сякаш говорите до някого.

“Аз съм наистина имаше хора ми казват, че съм” твърде много “, за да бъде в инвалидна количка. Груб! Аз съм сигурен, и използването на инвалидна количка “, казва Даниел.

Просто казано? Не изтрива нашите увреждания само, защото така можете да се почувства по-добре.

Други хора използват тази фраза като обвинение , което предполага, че увреждания не можете да видите по-малко сериозни или изцяло нелегитимни. Но хората с физически увреждания не може да се наложи за мобилност помощи последователно и видя някой в инвалидна количка да се изправи или да използват краката си, не означава, че нямат нужда от инвалидна количка.

използване Mobility помощ може да се колебае за хора с физически увреждания. Аз използвам бастун, но аз не се нуждаят от него всеки ден; това помага, когато съм в болка или нужда от по-голяма стабилност и баланс. Само защото аз съм без моя бастун, не означава, моето увреждане е фалшив.

3. “Знам, че някой с увреждания, и нещо, което им помага да се …

Както Даниел посочва, тази фраза се приема всеки човек с определени увреждания ще бъдат подпомогнати по същия начин.

Но увреждания не са монолитна, а вие не може да поеме някой друг е живял опит ще бъде от значение за друг човек е просто, защото те споделят увреждания или хронично състояние.

Дори и двама души, с едни и същи състояние могат да изпитат тяхното увреждане (и лечението им) по много различен начин. Така че, вместо да предлагащ непоискани съвети, оставете медицинските решения до човека, който живее в този орган и да го знае най-добре.

4. “Иска ми имаше лек за вас.”

Може да ви, но те правя? Не всеки човек с увреждания иска или трябва да бъдат излекувани, и предположението, че те трябва да се чувстват по този начин кара хората с увреждания - и в по-широк, телата им и дори идентичност - “. Фиксиран” изглежда като проблем, който трябва да бъде

Но има един доста добър шанс лицето с увреждане, което говори с не споделя това чувство. В действителност, много хора с увреждания имат опасения, свързани с достъпа до грижи и за света около тях, които далеч надхвърлят техните опасения за телата им.

“Това [лек] манталитет предполага, че увреждането е в тежест и поставя отговорността за хората с увреждания, за да се определи, а не като се има предвид начините, по които като общество биха могли да направят нашия свят по-всеобхватно”, казва Даниел.

всички образованието, медиите и инфраструктура са предназначени да обслужват едни и същи хора: дееспособно хора. Но с акцент върху включително дизайн от полза за всички. Така че защо да не се даде приоритет, че вместо това?

5. “Толкова съжалявам.”

Хората с увреждания са хора. Можем да бъдем болни или инвалиди и щастлив, и всичко между тях.

Ние преживяваме гама от емоции. Запазете извинения и тъга, когато това е, което човекът, с когото говорите с действително се нуждае и иска от вас.

Ако сте казали някое от тези неща, това не ви ужасен човек прави. Ние всички правим грешки. И сега, че сте себе си образовани по отношение на тези общи microaggressions, това е грешка, можете да сте сигурни, че не се повтарят.

Така че, следващия път, когато ме види без мое тръстика, ме третират по същия начин, както бихте, ако не разполагат с него. Комплимент дълго ми лилаво палто или ми Betsey Johnson чантата телефона, да ме питаш как моите котки са, или ми говори за книги. Това е всичко, което някога съм наистина искате, захарна тръстика или не тръстика: За да бъдат третирани като аз съм си аз.


Алаина Лиъри е редактор, социални медии мениджър и писател от Бостън, Масачузетс. Тя е в момента помощник-редактор на Еднакво ср Magazine и медиен редактор на организация с нестопанска цел, което е нужно Разнообразни книги социални.

Здраве

Прочетете след това


Ако някога сте имали, за да обясни Вашето медицинско състояние на непознат, вероятно сте изпитали с широко отворени очи жалко, неловкото мълчание, и “О, да, братовчед ми е, че” коментар.

Прочетете още ->


Разбирането на вътрешен диалог Отделете малко време и да мисля за това, което казвате за себе си днес.

Прочетете още ->